Emléklap ovis ballagásra

emleklap_ovis_ballagasra_1339573303.jpg_736x1024

A napokban került kezembe ez a kis emléklap, amely jó pár évvel ezelőtt, fiam ovijában a Maci csoport ballagására készült.

Azóta a gyerekek persze megnőttek, már az általános iskolákból is ellballagtak, ki erre, ki arra indult tovább a maga útján. Már alig, vagy egyáltalán nem találkoznak, hisz szerteszét sodorja őket az élet.
Ez a kis lap azonban -mint a nagyoknál a ballagási tabló-, emlékeztet és egy kicsit visszarepít a régi szép ovis időkbe... :)

Ötletadónak szánom, ha valaki kedvet kapna valami ilyesmit készíteni.

Így készült: 

A karton közepére kinyomtattuk a szöveget, körbe kis ablakokat vágtunk és ide illesztettük, hátulról ragasztottuk a gyerekekről készült igazolványképeket. A nevét már minden nagy ovis le tudta írni, így alá is írták. A képek sarkaihoz Micimackó matricákat ragasztottunk. 

Óvónénik, dadus nénik nevét be lehet helyettesíteni és akár egy csoportkép mellé is tehetjük a szöveget. Micimackók helyére kerülhet a csopor kabala figurája. Az aláírás helyett vagy mellett pl. a gyerekek ovis jele. 
A papír szélét gyertya lángja felett szépen körbe forgatva egy kicsit meg is égethetjük.

Bekeretezve különleges ajándék lehet az óvónéniknek.

Ballagó ovisoknak pedig szinesben fénymásolva, papiruszként feltekerve és szalaggal átkötve a kis tarisznya mellé kedves útravaló.  

Ovis ballagási versek közül válogathatsz pl. itt

Persze a mai technika mellett már sokkal komolyabb, szebb, különlegesebb változatokat (akár digitális formában is) készíthetünk. Egy ilyen meglepetés azonban, úgy gondolom bármilyen technikával készül, így is, úgy is kedves emlék... 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr334585099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ALKOSS VELÜNK! :)

kezmuveskucko-.jpg Kukkants be a Kézműves kuckómba, ha Kaposváron, vagy környékén laksz és szeretsz kézműveskedni…

Aktív kikapcsolódás és
az alkotás öröme vár!

marcsi_neni_kezmuves_kuckoja_www_kreativszakkor_hu.jpg

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Fedezd fel Te is! Újrahasznosítás kreatívan! 

Kreatív Szakkörünk testvérblogja!
Sajnos már nem lehet frissíteni :(
de sok jó ötlet van ott is!
Saját kezűleg
megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

süti beállítások módosítása