Szeretettel küldöm húsvéti kis madárkát és mindenkinek örömteli ünnepeket kívánok: Sinkáné Glatz Henriett, Veszprém.
Recept:
A húsvéti kis madárka mézeskalácsból készül:
- 12,5 dkg Rama, 9 dkg barna cukor, 2 egész tojás, 22,5 dkg olvasztott méz, ezeket kikeverjük.
- Másik tálban összekeverünk 16 dkg diót, 50 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, kis szódabikarbónát és Kotányi mézes fűszerkeveréket, ízlés szerint, valamint reszelt citromhéjat.
- Az egészet összegyúrjuk, 1 éjjel állni hagyjuk és sütés előtt tojással megkenjük a kiszaggatott formákat.
Ez egy bajor recept, nagyon finom és puha! :) (feltéve, ha nem sütjük sokáig kérgesre:)
Karácsonyra is ezt sütöm, csak házikó formájában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
jusztika78 2011.04.17. 07:07:46
lehetne kérni a madárka receptjét is?
előre is köszönöm.
üdv.jusztika