Tejérzékenyek is fogyaszthatják
- kb. 20 dkg négyszögletű édes keksz
- 40 dkg cukor
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- l kg alma /tisztítva
Nagyméretű tepsit kibélelünk keksszel, majd elkészítjük a tölteléket.
Az 1 kg megtisztított almát megfőzzünk 40 dkg cukorral 7 dl vízben.
Közben simára összekeverjük a 4 csomag pudingot 4 dl vízzel.
Mikor az alma megfőtt, levesszük a fűzhelyről és közé keverjük az elkevert pudingot. Pillanatok alatt sűrű lesz /de azért lángra szoktam tenni addig, hogy egyet-kettőt pöfögjön/.
Utána rásimítjuk a tepsibe rakott kekszre és azonnal a tetejére is kekszet rakunk szorosan egymás mellé.
Csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz:
- 3 evőkanál víz
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál kakaó
- 5 dkg liga margarin (de lehet más is)
Összeolvasztani forralásig és azonnal a tetejére önteni.
Kihűlés után hűtőszekrényben lehűteni.
Azonnal is jó, de másnap isteni!
Jó étvágyat kívánok: Esbetbanya
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.