Harisnyavirágok

 >>> Bukor Ildikó alkotásai
 

Kreatív Szakkör: Harisnyavirág 6

Ezeket a harisnyavirágokat nem az elsős osztályommal készítettem, hanem gyermeknapon az egyik koleganőmmel kézműves foglalkozás keretében.
Ezek a virágok egy pici gyereknek igencsak feladnák a leckét, így a kisebbek szülői segítséggel dolgoztak.

A kálát csak próbaként készítettem, de sajnos nagyon nehéznek bizonyult, több, mint két óra kellett ahhoz, hogy elkészüljön. Ráadásul akkor még csak fehér harisnyám volt, így a levél és a bibéje ficcel lettek kiszínezve. Mindent kézzel hajlítgattam és ez lett belőle.

A többi virág viszont gyerekekkel elkészíthető és csak zárójelben jegyzem meg, hogy rettentő nagy sikere volt a gyereknapon. Délelőtt fél tíztől délután ötig segítettünk gyártani ezeket a szépségeket.
De máris írom, hogyan készülnek.

Kreatív Szakkör: Harisnyavirág 2

 

 


 

Kreatív Szakkör: Harisnyavirág 5

 

Kreatív Szakkör: Harisnyavirág 4

 


 

Kreatív Szakkör: Harisnyavirág 3

 

Kellékek:virágboltból rendeltünk virágkötözö drót, ami már eredetileg méretre van vágva. Színes gyerekharisnyanadrágok lettek véve ( de olcsóbb megoldás: csak fehér harisnya és beszínezni. Forró vízben kell tetszőleges színű krepp-papírt áztatni, majd ha kiadta a színét, ami elég hamar megtörténik, akkor kivenni a vízből és ebbe a színes vízbe beletenni a harisnyát. Minél tovább ázik, annál sötétebb lesz a színe. ) Szükség volt gombokra aminek az alján van a lyuk, zöld krepp-papírra, hogy a szárat betekerjük, szigetelöszalagra, ragasztóra, ollóra, sablonra, amin meghajtottuk a virág szirmait ( ez tetszőleges átmérőjű PVC cső, kb. 10 cm hosszú ).

A munka menete:

  1. Ahány szirmú virágot szeretnénk készíteni annyi szál drótot hajtunk meg a sablonon ( karikára, majd a drótot amíg csak tart végig összesodorjuk, ezek fogják majd képezni a virág szárát a későbbiekben )
  2. Ha a szirmok megvannak jöhet a gomb, szintén egy szál drót kell hozzá, a drót közepére illesztjük, majd a dróto végigsodorjuk, ahogy a szirmoknál is tettük
  3. A leveleknél hasonló az eljárás, csak ott nem a sablont használjuk, hanem a saját kézügyességünket és tetszőlegesre formázzuk azokat
  4. Ha mindezzel készen vagyunk jöhetnek a harisnyadarabkák. ( Ugyanis a mintadarabokat elkészítve már láttuk, hogy kb mekkora darabok is kellenek a harisnyákból, így előre ledaraboltuk azokat, hogy eezel se teljen az idő. ) MInden kis sziromra ill. levélre egyenként kell ráfeszíteni az adott kis darabkákat, majd ezt szigetelőszalaggal szorosan rögzíteni kell. Ez nem fog látszódni, hiszen be lesz tekerve a krepp-papírral.
  5. Ezután a szirmokat csokorra fogjuk, középre illesztjük a gombot és ezt is jó szorosan a szirmok alatt szigetelőszalaggal rögzítjük, majd az összes szál drótot eggyé sodorjuk. ezután hozzáillesztjük a leveleket is.
  6. Utolsó símításként szép formásra igazítjuk a szirmokat, majd a szárat és a levélnyeleket betekerjük a krepp-papírral, amit egy pötty ragasztóval a végén rögzítünk.

Ezek után a fantáziánkra van bízva a színösszeállítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr782114535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ALKOSS VELÜNK! :)

kezmuveskucko-.jpg Kukkants be a Kézműves kuckómba, ha Kaposváron, vagy környékén laksz és szeretsz kézműveskedni…

Aktív kikapcsolódás és
az alkotás öröme vár!

marcsi_neni_kezmuves_kuckoja_www_kreativszakkor_hu.jpg

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Fedezd fel Te is! Újrahasznosítás kreatívan! 

Kreatív Szakkörünk testvérblogja!
Sajnos már nem lehet frissíteni :(
de sok jó ötlet van ott is!
Saját kezűleg
megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

süti beállítások módosítása