Dániel a lovag

>>> Paldesz Kornél alkotásai

Mikor e rémes eset megesett, Dániel tán két éves lehetett. Akkor este az anyukáját kereste. De hiába leste, sehol sem lelte. Pedig hát ideje volt kérem, hogy aludni térjen. De az álomhozó kakaó még hiányzott, ezért Dániel anyja után kiáltott.
- Hogy hajtóm álomra a fejem, ha édesanyám nem lelem?
A válasz csak váratott magára, Dániel pedig édesanyjára.
Mikor már sok idő eltelt, Dániel valamit kieszelt. A polcról a mesekönyvet leszórta, és közülük a sárkányost elő kotorta. A képekből ki is derült gyorsan, hogy anyukája hol van. Mert egy királylány minden mesében akad, s ő az, ki a vár tornyában a rab. De a könyvet böngészve látta, hogy a megmentőt mérges sárkány várja. Ebből már Dániel tudta, hogy merre vezet a hős lovag útja. Hogy kié lesz majd az érdem, nem lesz más kérem, mint ő, a hős megmentő. Fegyvert szerez és lovat Dániel lesz a bátor lovag. Átvág hát majd hegyen, völgyön, segít ő a király hölgyön. Legyőzi a vár urát, megmenti az anyukát. Nem volt hát rest, és lusta, a cumit fegyvernek a pelusba dugta. Ám ő is jól tudta, egy lovag nem mehet futva. Hát Rudi kutyáját lónak kinevezte, s eztán zablával vezette. Majd útnak is indult a sárkányos várba, hol édesanyja a torony rabjaként várta. Mivel a mesékben az idő nem függvénye a térnek, hamar átlovagolt hegyet, völgyet, rétet. A sárkány birodalma ezer veszélyt rejtett, ki erre tévedt, semmi jót nem sejtett. Ám Dániel hős lovagként érkezett, így bátorsággal felvértezett. S hogy soká ne barangoljon célt vesztve, mondandóját fennhangon így kezdte.
- Sárkány komám bújj hát elő, ha oly bátor vagy és rettentő.
Persze tudom, hogy szavam most kétségbe vonjátok. Ez lehetetlen mondjátok. Erre csak annyi a felelet, hogy egy mesében minden lehet. Mondom hát néktek, halljátok szavam, ez az eset, így ahogy szólom megesett.
A sárkány a barlangból elő cammogott. De meglepődve szinte szólni sem tudott. Röhögve csupán annyit dadogott.
- Te vagy ki a hatalmas sárkányt legyőzni akarod? Hisz se páncélod, se kardod. Magadat lovagnak tartod?
- Hogy te ki vagy azt én tudom! De ezt a beképzelt szöveget már unom. Magadat tévedésbe hiszed, mert félrevezet öntelt hited. Verést ígérsz egy okos nyúlnak, bátorságod könnyen múlhat. Ha nem ismered ellenfeled, gyengébbnek őt mért nevezed?
A sárkány támadásba lendült, Dániel fordult, perdült. Hogy a tűzokádást megoldja, a cumit a sárkány szájába nyomta. Így a sárkány a tüzet magába fújta, ezzel a bendőjét lángra gyújtva. S mint az erős paprika a tűz égette gyomrát, elszaladt hát, hogy hűsítő vízzel oldja gondját. Dániel így mentette meg az ő királylányát, ki aztán megvetette ágyát. A meséből valóság így lett, az alváshoz már csak egy meleg kakaó kellett. A királylány anyukává alakult, hisz a megoldás ezen alapult. Aztán minden a helyére került, végül Dániel nyugodt álomra szenderült. Álmában lovag volt újból, s merített a fantázia kútból. Ez már egy másik mese kérem, de holnap is itt leszek, remélem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr572094574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ALKOSS VELÜNK! :)

kezmuveskucko-.jpg Kukkants be a Kézműves kuckómba, ha Kaposváron, vagy környékén laksz és szeretsz kézműveskedni…

Aktív kikapcsolódás és
az alkotás öröme vár!

marcsi_neni_kezmuves_kuckoja_www_kreativszakkor_hu.jpg

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Fedezd fel Te is! Újrahasznosítás kreatívan! 

Kreatív Szakkörünk testvérblogja!
Sajnos már nem lehet frissíteni :(
de sok jó ötlet van ott is!
Saját kezűleg
megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

süti beállítások módosítása