Ananász szüret otthon


A héten megint 35 °C feletti hőmérséklet várható. Ezért, no és fiam kívánságára -jól bevált, saját recept alapján- trópusi gyümölcslevest fogok készíteni.
Jól lehűtve, sok-sok gyümölccsel és finom tejszínhabbal.

 

A hozzávalók között természetesen ananász is szerepel. 

A gyümölcsleveshez használhatunk friss gyümölcsöt, de konzervet is.
Ezúttal friss gyümölcsből fogom elkészíteni a család kedvencét. 

Elárulom, hogy az ananász zöld rozettája sem fogja a szemetesben végezni, azt ugyanis elültetem és igazi ananászt nevelek belőle. 

Régebben már neveltem, szépen fejlődtek, gyönyörűek voltak, aztán...
szégyenszemre, be kell valljam, volt egy időszak, mikor bizony sivatagi kiképzést kaptak... 
Ugye tudjátok, hogy ez mit jelent?
A lényeg, hogy nem rendesen öntöztem őket. :( 
Természetesen ez nem tetszett nekik, nem bírták a kiképzést és kiszáradtak. 

Most úgy döntöttem, újra megpróbálom!
Ha Ti is szeretnétek ananászt nevelni otthon, tartsatok velem! 
Vigyünk  egy kis trópusi hangulatot otthonunkba! 
Ha ügyesek vagyunk 1-2 év múlva, -egyesek szerint akár már 6 hónap múlva-
saját ananászt szüretelhetünk! :)

Hogyan gyökereztessünk ananászt? 

Már régebben itt a blogon írtam az ananász szaporításának egyik legkönnyebben kivitelezhető módszeréről, a levélrozetta gyökereztetéséről és neveléséről.
>>> KATT IDE! 
Itt részletesen, fotókkal illusztrálva, lépésről-lépésre haladva mutatom be e szaporítási módot.

Még néhány jótanács:

  • A legfontosabb, hogy friss, üde levelű, sérülésmentes gyümölcsöt vásároljunk, ne legyen a rozetta fonnyadt, száraz.
  • Olyan méretű fóliát válasszunk, amely elég nagy ahhoz, hogy a növény levelei kényelmesen elférjenek benne úgy, hogy ne érjenek hozzá. Ez könnyen rothadáshoz vezethet.
  • Figyeljünk rá, gondozzuk, megfelelően öntözzük, de azért ne álljon állandóan a vízben sem!
    Mindig a növény igényei szerint adjunk neki víz utánpótlást. Meghálálja.
  • Minden nap kezünkkel ellenőrizzük a föld nedvességét:
    Figyeljünk arra, hogy ne legyen se száraz, se sáros! 

Végül a legfontosabb jó tanács:
Ananászunkat ne részesítsük sivatagi kiképzésben, mert azt azért nem szereti! :)

 



Ha Te is szeretnél online szakkörünk tagja lenni, 
nincs más dolgod, mint feliratkozni a 
KREATÍV SZAKKÖR Hírlevelére

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr974712978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ALKOSS VELÜNK! :)

kezmuveskucko-.jpg Kukkants be a Kézműves kuckómba, ha Kaposváron, vagy környékén laksz és szeretsz kézműveskedni…

Aktív kikapcsolódás és
az alkotás öröme vár!

marcsi_neni_kezmuves_kuckoja_www_kreativszakkor_hu.jpg

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Fedezd fel Te is! Újrahasznosítás kreatívan! 

Kreatív Szakkörünk testvérblogja!
Sajnos már nem lehet frissíteni :(
de sok jó ötlet van ott is!
Saját kezűleg
megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

süti beállítások módosítása