Tag feed

  • Lángoló Gitárok: Javában tart a Rebel Yell Zenei Tehetségkutató, de még lehet jelentkezni a versenyre!
  • Subba: Subba Records: Krúbi - Orbán, verd ki a Ferinek
  • KönyvesBlog: Az idegengyűlölet ellen Papírszínházzal készítik fel a diákokat
  • Lángoló Gitárok: Kamerán keresztül a Paradise Lost-koncert
  • Lángoló Gitárok: Nahát! Itt egy új A Perfect Circle-dal
  • KönyvesBlog: Péntek Orsolya: Európa és a világ reális ideje nem a Kádár-kor
  • Tékozló Homár: Mi van, ha a hitelre vett termék sérülten érkezik?
  • KönyvesBlog: Az áldozatot hibáztatni nem kell félnetek jó lesz
  • Subba: Templomod, amikor megszáll a merevedésdémon
  • Lángoló Gitárok: A progresszíven lelkizős, az újra izgalmas meg a reménytelenül halott - Három új metállemezről
  • Lángoló Gitárok: Így zúgott az anarchia a vasfüggöny mögött 82-ben - ETA-premier

MINI CHAT

ALKOSS VELÜNK!

BBM Kerámia és
Kézműves Udvar
ingyenes online szakköre

KREATÍV ÖTLETTÁR

Újrahasznosítás kreatívan! 
Elindult Kreatív Szakkörünk
testvérblogja! Fedezd fel Te is!
SK megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

Ötletek, tippek - kisgyermekes szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak...

2013.01.29. 09:08 KreatívSzakkör

Ennivaló hóember

Címkék: receptek hóember kreatív szakkör galéria összes ÉvaLéna

Betemetett a nagy hó, erdőt, mezőt, rétet...
Persze porhó esett, nem tapadt, szánkózni jó volt, meg lapátolni, de hóembert építeni nem lehetett belőle. Azért csak összejött a hóember is.

4 sajtkrémet összekevertem, adtam hozzá egy kis fokhagymát is, az nem árthat...
Aztán reszelt mozzarella került bele, hogy formázhatóra sűrítse a masszát. Azért mozzarella, mert az fehér, de túró is lehetett volna. Amikor már nagyon sok sajtot belereszeltem, de még mindig lágy volt, belezúdítottam egy kis zabpelyhet is. Végül csak sikerült formázható sűrűségű masszát összehoznom. 
Két részre osztottam, az egyik kupac kicsit nagyobb lett, mint a másik, és ez jó is így. 
Folpackba csavartam, és nagyjából gömb alakúra formáztam, majd beraktam a fagyasztóba.
Reggel kivettem a gombócokat a fagyasztóból. Amíg vártam, hogy olvadjanak, teát főztem, paprikát sütöttem, kenyeret pirítottam, edényt raktam el...
Amikor nagyjából kiolvadtak a sajtkrém gombócok, még gömbölyítettem rajtuk egy keveset, aztán végre egymásra raktam őket.
Az 5. adag sajtkrémmel körbekentem, hogy fehér legyen.
Szemes borsból lett a szeme és a gombjai, pirítósból a kalapja, az orrát pedig répából faragtam. A sála sültpaprikából készült.

Most jönne az a rész, hogy friss zöldségekkel kenegetve-mártogatva ettük, de nem kaptam friss zöldséget, sőt még csak nagyjából elfogadhatót sem, így maradt a kréker. De sok alma is elfogyott hozzá :-)  (Gondolom azért is, mert a sajtkrém még így, hígítva is sós volt.) A készítés menetéről még több kép itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr895045454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.