Tag feed

  • KönyvesBlog: Egy amerikai novellista első regénye nyerte a Man Bookert
  • Lángoló Gitárok: Betakar - Sólstafir-klippremier
  • Lángoló Gitárok: Javában tart a Rebel Yell Zenei Tehetségkutató, de még lehet jelentkezni a versenyre!
  • Subba: Subba Records: Krúbi - Orbán, verd ki a Ferinek
  • KönyvesBlog: Az idegengyűlölet ellen Papírszínházzal készítik fel a diákokat
  • Lángoló Gitárok: Kamerán keresztül a Paradise Lost-koncert
  • Lángoló Gitárok: Nahát! Itt egy új A Perfect Circle-dal
  • KönyvesBlog: Péntek Orsolya: Európa és a világ reális ideje nem a Kádár-kor
  • Tékozló Homár: Mi van, ha a hitelre vett termék sérülten érkezik?
  • KönyvesBlog: Az áldozatot hibáztatni nem kell félnetek jó lesz
  • Subba: Templomod, amikor megszáll a merevedésdémon

MINI CHAT

ALKOSS VELÜNK!

BBM Kerámia és
Kézműves Udvar
ingyenes online szakköre

KREATÍV ÖTLETTÁR

Újrahasznosítás kreatívan! 
Elindult Kreatív Szakkörünk
testvérblogja! Fedezd fel Te is!
SK megvalósítható ötletek,
tippek, trükkök, technikák 
a világ minden tájáról.

Ötletek, tippek - kisgyermekes szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak...

2010.09.20. 07:08 KreatívSzakkör

Almás puding kocka

Címkék: receptek édesség sütemény kreatív szakkör galéria összes kunné csécsei erzsébet tejérzékenyeknek

  Tejérzékenyek is fogyaszthatják

Kreatív Szakkör: Almás puding kocka

 

Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg négyszögletű édes keksz
  • 40 dkg cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • l kg alma /tisztítva

Nagyméretű tepsit kibélelünk keksszel, majd elkészítjük a tölteléket.
Az 1 kg megtisztított almát megfőzzünk 40 dkg cukorral 7 dl vízben.
Közben simára összekeverjük a 4 csomag pudingot 4 dl vízzel.
Mikor az alma megfőtt, levesszük a fűzhelyről és közé keverjük az elkevert pudingot. Pillanatok alatt sűrű lesz /de azért lángra szoktam tenni addig, hogy egyet-kettőt pöfögjön/.
Utána rásimítjuk a tepsibe rakott kekszre és azonnal a tetejére is kekszet rakunk szorosan egymás mellé.
Csokimázzal bevonjuk.

Csokimáz:

  • 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 5 dkg liga margarin (de lehet más is)

Összeolvasztani forralásig és azonnal a tetejére önteni.
Kihűlés után hűtőszekrényben lehűteni.

Azonnal is jó, de másnap isteni!

Jó étvágyat kívánok: Esbetbanya

 

 >>> Kunné Csécsei Erzsébet alkotásai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://kreativszakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr322309149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.