Túrótorta sütés nélkül
Bár nem mondható erre a tortára, hogy fillérekből elkészíthető, de mindenesetre nagyon finom. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
1 kg túró,
2 csomag zselatin,
0,5 kg barackbefőtt,
2 csomag tejszínhabpor,
1 kanál cukor,
1/2 citrom leve
Tésztához:
10 dkg margarin,
20 dkg darált keksz,
kevés dió
Hogyan készül a Túrótorta?
- A tésztához a margarint megolvasztjuk, majd belerakjuk a darált kekszet és a diót.
Összedolgozzuk és egy nagyobb méretű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, simítjuk. - A túrót, cukrot, citromlét összekeverjük.
- A zselatint az útmutató szerint elkészítjük, a túróhoz adjuk és jól elkeverjük. (Ha úgy látjuk, hogy a túró nem elég száraz, akkor a megadott mennyiségnél kevesebb vízzel oldjuk fel a zselatint.)
- A kis kockákra vágott barackot is belekeverjük a túróba.
- A kész túrós masszátl borítsuk a tortaformába, tetejét simítsuk el.
- 2-3 órára tegyük a hűtőbe.
- Miután megdermedt díszítsük a tetejét vékony barack szeletekkel.
Nagyon kiadós és finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.